петък, 17 септември 2010 г.
Топ 20 на храните против рак
Сливи - Съдържат противоракови молекули и са по - евтини от черните плодове.
Нектарини
Орехово олио - Благоприятно съотношение на омега 3 и омега 6
Зелен чай - Противовъзпалителен ефект. Пият се три чаши между храненията.
Акациев мед - Сравнително нисък гликемичен индекс.
Многозърнест хляб - Овесът, ръжта и ленът забавят усвояването на глюцидите от житото.
Лимонова вода с мащерка - Флавоноидите на цитрусовите плодове са противовъзпалителни.
Розмарин - Екстрактът от розмарин намалява риска от метастази и засилва ефекта на химиотерапията.
Тофу - Доставя растителни протеини.
Маслини - В лабораторни условия полифенолите и олеиновата киселина на маслината влияят на ракови клетки от тумори на гърдата, дебелото черво и матката.
Грозде - Ресвератролът, съдържащ се в гроздето, има противовъзпалително действие.
Куркума - Силен противовъзпалителен ефект.
Филе от аншоа, мариновано - Източник на омега 3.
Пресен чесън - Регулира нивота на инсулина.
Праз - В лабораторни условия показва мощен противораков ефект.
Зелен лук - Въздействие, подобно на това на праза.
Сурово цвекло - Също като праза и зеления лук.
Червено цвекло - Консумира се сурово или бързо приготвено. При висока термична обработка то губи противораковите си съставки.
Гъби - стимулират имунните клетки.
Ягоди - Елагичната киселина на червените плодове потиска образуването на кръвоносни съдове.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар