четвъртък, 3 март 2011 г.

Рак на гърдата

Какъв тип рак на гърдата имам?
Ракът на гърдата не е единична болест. Има много видове рак и те могат да имат различни последици. Ракът на гърдата варира от локален рак до разпространение, което води до поява на метастази. Тук се включват и рак на млечната жлеза, като например колоидни карциноми и папиларни карциноми, които имат много по-благоприятна перспектива (прогноза) в сравнение с другите по-често срещани видове рак на гърдата.

Прецизна диагноза
Важността на прецизната диагноза не може да бъде преувеличена. Точната диагноза е тази, която определя препоръчителното лечение. Лечението се определя индивидуално според специфичния тип рак на гърдата, както и състоянието на пациента.

Какво да се направи, за да се предотврати разпространението на рака в други области на същата или на другата гърда?
За съжаление, има пациенти, които могат да имат повече от една увредена област на същата гърда и дори злокачествено образувание и на другата гърда. Ако това се случи, то е добре да се смени веднага приложеното до момента лечение. От първостепенна важност е да намерите лекар, който ще изследва стадия на болестта, ще определи тумора и ще гарантира, че няма злокачествено разпространение в други области.

Понякога идентифицирането на тези "второстепенни" зони изисква внимателен преглед на мамографиите. Задължително изискайте от лекаря преглед от различни ъгли и специално изследване на гърдите с ултразвук и друга съвременна апаратура.

Какъв екип от медици може да ми помогне за точно диагностициране?
Добре организиран екип от патолог, хирург и рентгенолог е обикновено най-добрият избор що се отнася до решение относно лечението. Съвет от целия екип е нужен по време на биопсии и всякаква операция с цел отстраняване на тумора, за да се гарантира най-добрия шанс за благоприятен изход за пациента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар