събота, 15 май 2010 г.

Как трябва да се храни болната от рак?

Голямо значение при лекуването на болната от рак жена има начинът на хранене. От менюто трябва да се изключат следните продукти: захар, солени и мазни храни, спиртните напитки, лютивите и пушените продукти, както и сланината. Ограничете употребата на млечни продукти, на сол и сладки плодове.

Основното хранене на болната трябва да бъде: зърнени продукти, най-добре пълнозърнест хляб, сурови или задушени плодове, натурални сокове - от цвекло, морков, ябълки, тиква.

При рак на матката непременно включете в менюто си черничеви плодове (дуди), зелен чай, плодове от червена калина, бобови храни.

Рецепта за прочистване на червата

• Прочистването на червата е най-добре да се прави чрез гладуване или клизми. А може и двете едновременно. Предлагаме ви един от тези методи. Вземете 2 л вода, една чаша сок от цвекло и една супена лъжица лимонов сок. През първите 3 дни си правете клизми 7-8 пъти на ден. През следващите 3 дни - 2-3 пъти на ден. И още 3 дни - по един път на ден. След това си правете клизми само веднъж седмично. Ако червата са чисти, приеманите билкови настойки и отвари ще се усвояват по-добре и съответно ще лекуват по-ефикасно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар