събота, 15 май 2010 г.

Хранене при рак на гърдата

Препоръчителен хранителен режим за предпазване от рак на гърдата и за подпомагане на тялото по време на химиотерапия, лъчетерапия и операция.

ХРАНИ за предпазване и при лечение рак на гърдата

Една от формите на лечение на Традиционната Китайска Медицина (ТКМ) е използването на храната като лекарство. Много от ежедневно използваните храни могат да помогнат за предпазване и лечение на рака на гърдата, като помагат за детоксикация на тялото, елиминирайки предпоставките за рак на гърдата, известни като "вътрешен хлад", и подсилващи черния дроб, стомаха и бъбреците - трите най-важни органа за женското здраве.
На тази страница ще намерите също полезни съвети за хранене в хармония с естествените цикли на Вашето тяло.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ХРАНИ

Изброените по-долу храни са най-подходящите, според ТКМ. Ако имате рак на гърдата, погледнете и храните при химиотерапия, лъчетерапия и операция.

ЗЕЛЕНЧУЦИ: БРОКОЛИ, КЕРВИЗ (целина), КОПЪР, ДЖИНДЖИФИЛ, КАРФИОЛ, МОРКОВИ, ЛУК, ЧЕСЪН, ПАТЛАДЖАН, РЕПИЧКИ
ЗАБЕЛЕЖКА: зеленчуците трябва да са сготвени, НЕ сурови

ПЛОДОВЕ: КРУШИ, КИВИ, ДИНЯ, ФУРМИ, АНАНАС, ЛИМОНИ

ЯДКИ: КЕСТЕНИ, ОРЕХИ, ФЪСТЪЦИ

МОРСКИ: МИДИ, СКАРИДИ, РАЦИ

АЗИАТСКИ: ВОДОРАСЛИ, ПЪДПЪДЪЧИ ЯЙЦА (пресни или консервирани), ЧЕРВЕН БОБ (Hong dao), Китайска бяла гъба, БАМБУКОВИ ПЪПКИ (консерва), БАМБУКОВИ ВРЪХЧЕТА (консерва), Китайски лющен ечемик, Семена на лотус, ТЪМЕН БОБ, КИТАЙСКИ ЧЕРВЕНИ ФУРМИ (Hong zau), ЗЕЛЕН ЧАЙ (всякакъв вид с изключение на ДЕКОФЕИРАН)

ПЧЕЛНИ: МЕД, ПЧЕЛЕН ПРАШЕЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар