събота, 15 май 2010 г.

Симптоми на рак на костите

Костни рак може да бъде определено като разпространението на анормални клетки в костта. Костни рак може да бъде категоризирана като цяло в първичния рак на костите и костната вторични рак. Първичен рак на костите е този, който има своя произход в самата кост. Това е рядка форма на рак с 2400 случаи се диагностицират всяка година в Съединените щати. Средно карцином е този, който произхожда от различни тъкани, като например на гърдата, на белия дроб и на простатата, и се разпространява в костите, в резултат на метастази. Това е най-честата вид рак на костите и е известен още и като множествена миелома. Първичен рак на костите е също по-долу кост Капоши. Има три различни видове кост саркоми включително остеосарком, chondrosarcoma и Ewing на Капоши.

Има множество причини, поради които костите на рак настъпят. Основен костен рак обикновено се появи при малки деца и тийнейджъри, особено в онези хора, които са били подложени на химиотерапия или лъчева терапия за други заболявания. Други причини са Pagets болест и наследственост.

Костни рак причинява масивна разрушаването на костната тъкан и на хрущяла води отслабва или чупливи кости. Тези видове кости са склонни да имат фрактури по-често. Счупване може да възникне без никаква очевидна причина. Отделно от необясними костни фрактури, други симптоми на рак на костта са устойчиви и остра болка и подуване. Симптоми също варира в зависимост от големината и местоположението на рак. Пациенти, страдащи с рак на костния близо съвместния опит проблеми в движение. Ако ракът е в крака, пациентите могат да развият куцам. Други чести симптоми на рак са отпадналост, умора, загуба на тегло, повишена температура, изпотяване и загуба на апетит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар