събота, 15 май 2010 г.

Симптоми рак на черния дроб

Рак на черния дроб, известен също като хепатоцелуларен карцином се развива при хора, които вече са страдали от чернодробно заболяване-рано.

Много условия като цироза на черния дроб и мастните заболяване на черния дроб може да доведе до рак на черния дроб при тези хора. Навика като алкохолизъм само гарантира възможността на рак. Изложение на някои индустриални химикали също могат да причинят рак на people.Many в някои хора не проявяват никакви видими симптоми на рак, и те обикновено нямат опит, има такива. Това е само в напреднал стадий, че те идват да се знае за него. Рак на черния дроб е обикновено не е известно да се разпространява, тъй като черният дроб е един голям орган, както и най-вероятно на тумора ще се съдържат в него. Въпреки това, има случаи, когато ракът се е разпространил към белите дробове. Някои от най-честите симптоми за това са постоянна кашлица и задух.

А човек с рак на черния дроб може да се развие жълтеница в напреднал стадий, а също и преминават през загуба на тегло, което не е нарочно, тъй като пациентите страдат от тежка загуба на апетит. Тяхната кожа могат да имат постоянна жълтеникав оттенък, нюанс и това може да бъде установено в очите. В напредналите стадии, те се сблъскват с жестока болка в коремната област, а също и в близост до плешките.

Освен ако лекарят провежда тест за рак в точното време на тези симптоми нямат никакво значение. Жълтеница е единственият сигурен симптом, че изстрел може да доведе до пряко диагностициране на болестта. Въпреки това, в почти 80 на сто от хората, жълтеница се случва само в напреднал стадий, когато черния дроб започва да се провали, дължащи се на рак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар